Генеральна прокуратура України відкрила кримінальне провадження проти десяти французьких депутатів, які відвідали окупований Крим без згоди із українською стороною, повідомив на Facebook народний депутат Георгій Логвинський.

"Тьєррі Маріані заявив, що в українців "специфічне почуття гумору". Але я пропоную йому сміятися не самому, а відразу зі своїм адвокатом, тому за моєю заявою ГПУ вже відкрито кримінальне провадження та розпочато досудове розслідування відносно його і ще 9 французьких "депутатів-екстремалів", - пише нардеп.

Також Логвинський віддячив прокуратуру за оперативне провадження кримінальної справи. Він сподівається що інші правоохоронці України будуть також сумлінно виконувати указівки.

Депутат зазначив, що негативна реакція путінський прихильників з цього приводу лише свідчить про правильні дії українського уряду.

Читайте також: США і ЄС полюють на обхідні схеми Росії

Популярні новини зараз
3 хвилини – правда чи міф? За скільки ракета "Циркон" може дістатися українських міст Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону Нова смертельна хвороба набирає обертів - "корона" допомогла їй обійти імунітет
Показати ще

Нагадаємо, 23 липня до Криму приїхала делегація французьких депутатів від фракції "Республіканці". Метою візиту було на власні очі побачити життя простих людей на окупованому півострові.