Печерський районний суд міста Києва відхилив клопотання Генеральної прокуратури України про арешт екс-міністра юстиції України Олександра Лавриновича. Замість цього суддя Олег Білоцерківець призначив йому запобіжний захід - заставу в розмірі 1 млн 218 тис. грн.

При цьому суд визнав обґрунтованими підозри прокуратури в причетності Лавриновича до інкримінованих злочинів.

Однак, на думку суду, прокурори не довели, що підозрюваний має намір переховуватися від слідства.

Суд вирішив не застосовувати до нього арешт, але призначив заставу в розмірі 1,2 млн гривень.

Термін дії запобіжного заходу - до 30 вересня включно.

Популярні новини зараз
Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію РФ може відкласти наступ через несподівані обставини Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще

Також суд зобов'язав Лавриновича здати закордонний паспорт, не виїжджати з Києва і прибувати до слідчого за першою вимогою.

Читайте також: Генпрокуратура оголосила підозру чиновнику Центру оцінювання якості

Нагадаємо, екс-міністра юстиції України Олександра Лавриновича підозрюють у скоєнні злочину, передбаченого ч. 5 ст. 191 КК України, а саме у розтраті шляхом зловживання службовим становищем державних коштів у сумі понад 8,5 млн грн, незаконно і безпідставно витрачених на залучення іноземної фірми з метою приховання фактів злочинного порушення законодавства правоохоронними органами і судом при здійсненні розслідування і судового розгляду в суді справи Юлії Тимошенко.

За вказаним епізодом ГПУ раніше повідомила про підозру колишньому заступнику міністра юстиції України у скоєнні злочину, передбаченого ч. 5 ст. 191 КК України, і 1 липня 2015 р. Печерським районним судом Києва внесено клопотання про обрання підозрюваному запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

30 липня за заступника колишнього міністра юстиції Олександра Лавриновича внесено заставу у розмірі 353 тис. грн.