Депутати зняли з себе недоторканість 365 голосами, не зачепивши суддів та інших високопосадовців. Саме відсутність у списку суддів та президента викликала обурення депутатів.

"Це важливо, коли звичайний українець страждає від суддів, міліціонерів та решти чиновників. Ми маємо встати на один рівень із ними, щоб на собі відчути стан звичайних громадян. Але чому ми не знімаємо недоторканості з суддів, які до того ж лишаються не люстрованими", - заявила Юлія Тимошенко під час дебатів.

"Недоторканість не врятує нас від гніву народу, люди почнуть нас бити і вбивати. Ми всі знаємо, що в цій залі сидять кілька десятків мільйонерів, які мають пояснити свої статки, або сісти у в'язницю", - заявив депутат від Самопомічі Єгор Соболєв.

Єдиний, хто розкритикував законопроект, був депутат від Опозиційного блоку Нестор Шуфрич, який звинуватив правлячу коаліцію у спробі боротися проти них за допомогою правоохоронних органів.

"Чи заперечували депутати проти зняття недоторканості хоча б з одного депутата, якщо цього вимагала прокуратура? Ви намагаєтесь закрити нам рота і пересаджати по надуманих підставах", - заявив Шуфрич.

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

З депутатів від Опозиційного блоку "проти" проголосував лише один нардеп, ще один утримався. Підтримали зняття недоторканості 10 опозиційних депутатів.

"Після голосування по питанню зняття депутатської недоторканості після того законопроект буде скеровано до Конституційного суду. Для їхнього рішення потрібен місяць і тоді почнеться відлік. Це означає, що у березні ми проголосуємо за зняття депутатської недоторканості і це рішення відразу набуде чинності. Ніякого 2016 року", - сказав Гройсман.

Після висновку Конституційного Суду депутати мають прийняти рішення про скасування недоторканості, проголосувавши за це рішення не менше, ніж 300 голосами.