Членів меджлісу викликали на допит саме тоді, коли вони мали їхати на ІІ Всесвітній конгрес кримських татар, який проходить 1-2 серпня у Туреччині.

Тому більшість делегатів були позбавлені можливості брати участь у конгресі. Про це повідомили на сторінці меджлісу в Facebook.

"Сьогодні, 31 липня, члени Меджлісу Енвер Куртієв, Зейнур Якубов і Динара Сейтгазіева мали намір виїхати за кордон для участі в роботі II Всесвітнього Конгресу кримських татар. Однак по дорозі подзвонив слідчий і повідомив про те, що на 1 серпня Енверу Куртієву необхідно з'явитися на допит до Слідчого комітету РФ по Республіці Крим, внаслідок чого членам Меджлісу довелося повернутися назад", – йдеться у повідомленні.

Раніше повістки на допит саме на 1 серпня видали іншим учасникам: першому заступнику голови Меджлісу кримськотатарського народу Наріману Джелялу, заступнику голови Міллій Меджлісу Ільмі Умерову, голові Центральної виборчої комісії Курултаю кримськотатарського народу Заїру Смедляєву, а також голові Сімферопольського регіонального меджлісу Леммару Юнусову.

Читайте також: В Анкарі кримські делегати одягли футболки із ув'язненим Чийгозом

Популярні новини зараз
Monobank "заморожує" особисті кошти українців: хто може залишитися без копійки Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків
Показати ще

Напередодні МЗС України висловив рішучий протест проти створення Росією штучних перешкод для участі представників кримськотатарського народу у Всесвітньому конгресі кримських татар, там обговорюватимуться питання подальших дій кримських татар в умовах незаконної анексії Криму, а також порушення їхніх прав, свобод і загрози національного знищення. Про свою участь заявили 180 кримськотатарських організацій з 12 країн світу.