Глава Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров сьогодні, 1 серпня, переобраний президентом Всесвітнього конгресу кримських татар, який проходить в Анкарі.

Про це повідомляє "Агентство Кримські новини".

Як наголошується, в ході обговорення кандидатур на посаду президента ВККТ низка делегатів запропонувала на цю посаду лідера кримськотатарського народу, уповноваженого президента України у справах кримськотатарського народу Мустафу Джемілєва. Однак Джемілєв виступив проти, запропонувавши на посаду президента керівника Всесвітнього конгресу кримських татар, голову Меджлісу Рефата Чубарова.

"Це навіть не обговорюється, тому я пропоную кандидатуру Чубарова. Не важливо, чи є авторитет у Мустафи Джемілєва чи ні, авторитет Мустафи Джемілєва буде завжди поруч з президентом Конгресу, кого б не обрали на цей пост", - сказав він.

За Рефата Чубарова проголосували 260 делегатів конгресу.

Популярні новини зараз
ПриватБанк попередив українців про важливе оновлення: що змінилося "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Читайте також: Путін анексував Крим через безкарність війни у Грузії - Джемілєв

Зазначимо, за анексії Росією півострова Крим Курултай і Меджліс кримськотатарського народу позбавлені можливості продовжувати свою діяльність. Тому було прийнято рішення провести II Всесвітній конгрес кримських татар у столиці Туреччини, де мешкає найбільша діаспора кримських татар.

Також, як повідомляє спільнота "Євромайдан SOS" у Facebook, на другий день роботи конгресу, 2 серпня, будуть обрані члени ради правління конгресу.