Президенту РФ Володимиру Путіну потрібна війна, незважаючи на проблеми в економіці і санкції Заходу.

Таку думку висловив лідер російської опозиції, колишній прем'єр-міністр РФ Михайло Касьянов в інтерв'ю "Українській правді".

"У Путіна є дилема - з одного боку, йому не потрібна війна і проблеми в економіці, і він не хоче реагувати на санкції, з іншого боку, йому потрібна війна, щоб утримувати владу. Яким чином? Ефект мобілізації", - сказав опозиціонер.

За словами Касьянова, створення образу зовнішнього ворога дозволяє владі РФ утримувати населення під контролем.

"Владі потрібен цей дух мобілізації, щоб утримувати населення під контролем. І тому всі пояснення зводяться до зовнішнього ворога. Зовнішній ворог - США і Євросоюз, який у розумінні Путіна заблукав, і не розуміє, де його щастя, що воно тут, в Росії, а не у співпраці з США і Канадою", - каже екс-прем'єр.

Популярні новини зараз
Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців
Показати ще

Читайте також: Нормалізація стосунків з Росією неможлива – Клімкін

Відзначимо, незважаючи на підписання угод про відведення важкого озброєння, підтримувані Кремлем сепаратисти на Донбасі продовжують обстрілювати українські позиції.