З початку проведення АТО в Донецькій області оголошено у розшук 1037 учасників незаконних збройних формувань.

Про це УНН повідомили в прес-службі ГУМВС України в Донецькій області.

Як повідомляється, встановленням і розшуком бойовиків та їхніх спільників від початку проведення АТО займались територіальні органи внутрішніх справ регіону спільно з працівниками Головного слідчого управління, Департаменту карного розшуку, інших підрозділів МВС України.

На сьогодні офіційно оголошені у розшук 1037 учасників незаконних збройних формувань, діяльність ще 819 терористів або їхніх спільників перебуває на стадії документування. Розшукано та заарештовано 383 бойовика "ДНР". Завершено та направлено до суду 337 кримінальних проваджень за ч.5 ст.260 КК України.

Також встановлено 106 організаторів терористичних ланок "ДНР". Їхня діяльність кваліфікована за ч.1 ст.258-3 Кримінального кодексу України.

Популярні новини зараз
Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Боргів не обібратися, якщо забудете про це: українцям нагадали про важливу процедуру 3G в Україні більше не буде: до чого готують мобільні оператори Нова смертельна хвороба набирає обертів - "корона" допомогла їй обійти імунітет
Показати ще

Читайте також: Фінляндія депортувала сім'ю терориста "ДНР"

"Тільки у червні-липні 2015 року міліцією Донецької області були оголошені в розшук 11 так званих "міністрів ДНР", які займали свої посади станом на кінець травня поточного року. Незважаючи на постійні "кадрові перестановки", "арешти в молодій республіці", ми встигаємо документувати злочинну діяльність "міністрів" та інших зрадників", — повідомив начальник ГУМВС України в Донецькій області В'ячеслав Аброськін.

Зловмисникам загрожує до 15 років позбавлення волі.

"Більшість з встановлених та оголошених у розшук бойовиків переховуються на тимчасово окупованій території. Але сьогодні існує процедура заочного судового засудження, яка застосовується зокрема й при розслідуванні злочинів, пов'язаних із терористичною діяльністю. Слідчі ГУМВС області готові до впровадження цієї практики й збирають матеріали для проведення спеціального досудового розслідування в рамках кримінальних проваджень за статтями 260 та 258-3 Кримінального кодексу України", — зауважив Аброськін.