Військова прокуратура Південного регіону України повідомила про підозру в державній зраді та дезертирстві колишньому першому заступнику командувача Військово-Морських Сил України Сергію Єлісєєву.

Про це повідомляє прес-служба Генпрокуратури.

"Віце-адмірал обґрунтовано підозрюється у тому, що у лютому - березні 2014 року, зрадивши військовій присязі та з метою сприяння іноземній окупації території АР Крим, вчинив дезертирство зі служби, а в подальшому вступив на військову службу у Збройні Сили країни-агресора та, перебуваючи на посаді заступника командувача Балтійським флотом Військово-Морського Флоту РФ, сприяє цій державі у підривній діяльності проти України", - йдеться у повідомленні.

Військова прокуратура Південного регіону України планує найближчим часом розпочати процедуру спеціального розслідування та заочного засудження зрадника, повідомили у ГПУ.

Читайте також: Як зраджують Україну: історії "завербованих" військових

Популярні новини зараз
Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців Показники лічильника стануть недійсними: споживачів застерегли від неприємностей з платіжками
Показати ще

Санкція ч.1 ст.111 КК України (державна зрада) передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 10 до 15 років.

Санкція ч.1 ст.408 КК України (дезертирство) передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 2 до 5 років.

Як повідомлялось раніше Генеральна прокуратура України підозрює співробітника Служби зовнішньої розвідки у державній зраді. Обвинувальний акт стосовно обвинуваченого направлено до суду. Обвинуваченому судом обрано міру запобіжного заходу - тримання під вартою.