"Укрбурштин" незаконним способом намагається привласнити 2,6 тонни бурштину.

Про це на засіданні Кабінету міністрів заявив глава МВС Арсен Аваков, передає РБК-Україна.

"За всю історію ця компанія не добула стільки бурштину, як учора затримали. Ті чиновники, які зараз розповідають про легальне походження цього бренду,"сидять на двох стільцях" - державних і приватних компаній", - заявив він.

Аваков також вимагає звільнити голову місцевої райдержадміністрації Сергія Киркевича. Він на думку глави МВС, після початку боротьби з нелегальним видобутком бурштину очолив цей процес для власної вигоди.

У свою чергу прем'єр Арсеній Яценюк виступив з вимогою притягнути до відповідальності чиновників, які покривають нелегальний видобуток бурштину. Для цього він запропонував створити окрему групу.

Популярні новини зараз
Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору
Показати ще

"Давайте залучимо також туди представників СБУ, щоб притягати до відповідальності як за незаконний видобуток бурштину, так і порушувати кримінальні виробництва і притягувати до кримінальної відповідальності посадових осіб", - сказав Яценюк.

Читайте також: "Укрбурштин" заявляє, що вилучений бурштин - не контрабанда

Нагадаємо, сьогодні державне підприємство "Укрбурштин" заявило, що буде через суд домагатися повернення партії бурштину, яка, за їхніми словами, була здобута законно.

У вівторок спеціальна група МВС за участю Державної фіскальної служби вилучила в Рівненській області 2,6 тонни бурштину. Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков заявив, що цей бурштин був здобутий незаконно і готувався до контрабандного відправлення за кордон.