Печерський суд наклав арешт на ділянку колишнього прем'єр-міністра Миколи Азарова в Ялті. Його площа становить 0,1 га.

Відповідне рішення про арешт від 29 липня опубліковане на сайті суду.

Приводом для арешту стало рішенням Азарова застосувати проти мітингувальників у Києві водомет "Торнадо" в січні минулого року.

"У період січня-лютого 2014 під час заворушень на вулиці Грушевського при температурі нижче нуля градусів співробітниками органів внутрішніх справ проти мітингувальників був застосований водомет" Торнадо ", що завдало шкоди правам, свободам та інтересам громадян", - наголошується в документі.

Читайте также: Печерський суд арештував нерухомість Азарова-молодшого на Сардинії

Популярні новини зараз
Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році За безкоштовні поїздки в автобусах тепер доведеться платити "Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня
Показати ще

У клопотанні доведено необхідність накладення арешту на грошові кошти, оскільки зазначене нерухоме майно можуть обернути для відшкодування цивільних позовів.

Земельна ділянка розташована на території Фороської селищної ради в кримському місті Ялта.

Нагадаємо, 20 січня Генеральна прокуратура розпочала підготовку документів щодо екстрадиції Азарова, Януковича та Юрія Колобова з Росії. Миколу Азарова оголосив у розшук Інтерпол. Проте загальновідомо, що він перебуває на території Росії.