Голова Луганської обласної військово-цивільної адміністрації Георгій Тука розказав про особливості контрабанди в Луганській області.

Як повідомляє Українська правда, він наголосив, що співробітники ФСБ розігрують чеченський сценарій підкупу українських військових вищого рангу.

Голова Луганської ОДА попереджає, що випадки підкупу військовослужбовців ЗСУ на Донбасі російськими спецслужбами можуть призвести до втрат особового складу.

"Вся справа у тому, що з тієї сторони працюють високопрофесійні співробітники ФСБ. Цей прийом використовували чеченці, коли жебраків офіцерів починали підкуповувати, а закінчувалося просто тупим зливом військових підрозділів, коли цілі батальйони та командири свідомо заводили під артилерійський вогонь", - говорить він.

Основна схема, на думку Туки, полягає в тому, що військовому дають декілька разів підзаробити, а з наступного починають отримувати від нього секретну інформацію, як плату за "додаткові преференції.

Популярні новини зараз
Погрожують відключенням та вимагають гроші: українці скаржаться на терор "газовиків" Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

За декілька таких разів військовий опиняється на гачку.

Читайте також: Бойовики напиваються в п'ятницю, а потім не в змозі нищити Луганщину – Тука

"Доходить до такого ідіотизму, що наші тупоголові офіцери навіть не розуміють, чим вони ризикують, коли вони оплату за свої послуги отримують частково готівкою, а частково на свої іменні картки. І в результаті їм елементарно ставиться ультиматум", - зазначив він.

Чиновник наголосив, що з таким треба боротись, адже в іншому випадку обороноздатність армії знизиться ще більше.

Нагадаємо, що вчора перед засіданням Кабінету міністрів Георгій Тука наголосив на створенні двох логістичних центрів на Луганщині, що допоможе боротись з контрабандою.