Дата засідання, на якому розглядатиметься скарга від захисту Януковича, буде відома у лише понеділок.

Про це повідомляє "Громадське".

"Подібне рішення могло бути винесене, якби Янукович перебував у міжнародному розшуку. Розшук був зупинений, не було підстав для винесення таких рішень. У разі відмови нашої апеляції, ми звернемося до Європейського суду з прав людини", - зазначив адвокат президента-втікача Віталій Сердюк.

Він додав, що Янукович не зможе бути присутнім на допиті, який запланований на 11 серпня в Києві.

Слідство Генеральної прокуратури, за його словами, повідомили про наявність поважних причин неприбуття на слідчі дії.

Популярні новини зараз
Гроші на дітей: в Україні збільшилася сума допомоги батькам новонародженої дитини На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого Доведеться платити по 8,79 грн за кВт: енергетики попередили всіх споживачів Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

"На повістку, яка була опублікована, ми також дамо належну відповідь ГПУ. Це буде повідомлення про наявність поважних причин неявки на слідчі дії з посиланням на статтю 138 Кримінального кодексу", - зазначив адвокат.

Читайте також: Інтерпол шукатиме Януковича ще у двох справах

Янукович, за його словами, не зможе з'явитись на допит через погрози його життю і здоров'ю.

Адвокат заявив, що його підзахисний готовий давати свідчення за місцем свого знаходження за допомогою відеоконференції.

Нагадаємо, Януковича викликають на 11:00 11 серпня до Генпрокуратури. Він має прийти до начальника відділу ГПУ Юрія Безщасного для проведення слідчих і процесуальних дій у кримінальному провадженні.