Печерський районний суд арештував історико-культурні та матеріальні цінності, які були у резиденції екс-президента Віктора Януковича.

Таке рішення судді Смик від 29 липня міститься у державному реєстрі судових рішень, пише УП.

Рішення було винесено на клопотання слідчого Генпрокуратури. У рішення не вказуються прізвища, але за змістом можна зрозуміти, що "Особа 1"- це екс-президент, який проживав у Межигір'ї.

Прокуратура пояснює прохання метою забезпечення можливих цивільних позовів потерпілих про відшкодування шкоди, завданої злочинами, у яких обгрунтовано підозрюється Янукович.

Читайте також: Три квартири екс-міністра юстиції Лукаш заарештовані

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку
Показати ще

Встановлено, що у лютому-березні 2014 року всі цінності були передані на тимчасове зберігання до Національного Художнього музею. Таким чином, суд заборонив музею виконувати будь які дії, пов'язані з відчуженням вказаного майна.

Серед цінностей, які входять до переліку - релігійні книги, зокрема "Апостол", видана друкарем Федоровим в 1574 році у Львові, книга "Тріодь пісна" 1589 році з Москви. Також у переліку ікони, виконані здебільшого у ХІХ та ХХ сторіччях. Найстаріша: ікона "Різдво Пресвятої Богородиці", кінця XVІI сторіччя.

Також серед цінностей скульптури, підсвічники, канделябри ХІХ- ХХ століть. Наприклад, - годинник підлоговий у стилі Людовіка ХV, виготовлений в 1765 році в Франції. Також серед матеріальних цінностей картини Івана Айвазовського,Михайла Моргенштерна, Нікаса Сафронова. А ще таріль виконана Пабло Пікассо в 1956 році, гравюра з картини Івана Шишкіна 1870 року, горщик періоду Трипільської культури.

До матеріальних цінностей також віднесено "Скульптуру ОСОБА_1", тобто Януковича. Крім того, до матеріальних цінностей віднесені запонки з ініціалами "особи 1", тобто Януковича.