Міністерство культури назвало діячів культури, які загрожують національній безпеці України. Список налічує 14 осіб, серед яких: Олег Газманов, Йосиф Кобзон, Сергій Безруков, Григорій Лепс, Жерар Депардьє.

Цей перелік Міністерству надала СБУ, повідомляє прес-служба відомства.

"7 серпня 2015 року СБУ надала Міністерству культури список діячів культури, дії яких створюють загрозу національній безпеці України з 14 осіб, а саме: Кучеренко Володимир Олександрович, Холмогоров Єгор Станіславович, Хазін Михайло Леонідович, Газманов Олег Михайлович, Кобзон Йосиф Давидович, Перфілова Валерія Юріївна, Пригожин Йосиф Ігорович, Безруков Сергій Віталійович, Боярський Михайло Сергійович, Расторгуєв Микола В'ячеславович, Охлобистін Іван Іванович, Порєченков Михайло Євгенович, Лепс Григорій Вікторович та Депардьє Жерар", - йдеться в повідомленні Мінкульту.

Читайте також: Росія затягує розгляд справи про повернення Україні скіфського золота

В Міністерстві також додають, що список не остаточний і згодом буде розширюватись "по мірі надходження звернень". І наголошують, що до нього потрапляють ті, хто створюють загрозу національній безпеці. Складається він на підставі звернень РНБО, СБУ та Нацтелерадіо.

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"
Показати ще

Крім цього, Держкіно відмовляє або припиняє дію вже виданого посвідчення на право розповсюджувати і демонструвати фільми, якщо його учасником є особа включена до цього списку. Це передбачено законом "Про внесення змін до деяких законів України щодо захисту інформаційного телерадіопростору України", яким внесено зміни до закону "Про кінематографію", зазначають в Мінкульті.