Російська пропаганда змінює стиль: вона стає "м'якшою і тоншою".

Це, зокрема, й через те, що пропаганда в попередньому вигляді перестала давати необхідні рейтинги, говорить російський експерт Олександр Мельман, пише "Радіо Свобода".

"Російські ЗМІ з часом зрозуміли, що ось таке жорстке, пропагандистське руйнування мозку російського глядача перестає давати рейтинг. Потрібна дискусія все ж таки", - каже він.

Серед інших риторика телеведучого Петра Толстого, навпаки, стала більш жорсткою, але він намагається зберігати видимість об'єктивності.

А от в риториці Дмитра Кисельова нічого не змінилось і змінитись не може, переконаний Мельман. Так, на його тлі, за словами експерта, Володимир Путін виглядає "абсолютно адекватним".

Популярні новини зараз
Кожному пенсіонеру підвищать індивідуально: у кого зміняться виплати Перевіряйте банківську картку: українцям додатково виплатять по 4000 гривень Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп
Показати ще

"Є ще певна гра: деяких наших відомих телеведучих випускають вперед, як "штрафний батальйон", у вільне плавання. Часом вони заходять досить далеко у своїй риториці, й на їхньому тлі Володимир Путін виглядає абсолютно адекватним. Але всі вказівки, звичайно, йдуть зверху", - сказав він.

Читайте також: Наступним кроком Кремля стане відкрита війна з Україною - Кох

Напередодні на сайті російського видання Colta.ru з'явилась стаття про пропаганду на тамтешніх федеральних телеканалах. У матеріалі про російське телебачення тамтешні федеральні канали іменували його "єдиною пропагандистською машиною" та констатували, що воно повністю контрольоване владою.