Міністр охорони здоров'я України Олександр Квіташвілі пройшов люстраційний перевірку.

До нього не застосовуються заборони, визначені законом про люстрацію: неможливість протягом 10 років обіймати держпосади, повідомляє "РБК-Україна".

"Апарат Верховної Ради провів перевірку достовірності відомостей щодо застосування заборон, передбачених законом України" Про очищення влади ", до Олександра Квіташвілі, який обіймає посаду міністра охорони здоров'я України", - йдеться в повідомленні.

Читайте також: "На місцевому рівні відбувається саботаж люстрації" - Петренко

Раніше повідомлялося, що проект постанови про звільнення Квіташвілі з посади міністра охорони здоров'я був зареєстрований у Верховній Раді ще в травні. 30 червня Ігор Кононенко повідомив, що фракція запропонувала Коаліції розглянути питання про відставку Квіташвілі.

Популярні новини зараз
Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно У МВС попередили водіїв: для керування авто потрібно пройти спецпроцедуру – інструкція
Показати ще

Натомість, глава Одеської ОДА Міхеїл Саакашвілі висловив думку, що його земляк Квіташвілі повинен сам піти у відставку. 2 липня міністр охорони здоров'я України Олександр Квіташвілі написав заяву про відставку.

Нагадаємо, голова Національного банку Україна Валерія Гонтарєва, міністр внутрішній справ Арсен Аваков, голова Служби безпеки України Валентин Наливайченко та ряд інших чиновників також пройшли люстраційну перевірку.