Україна отримає додаткову допомогу від уряду США у розмірі 500 млн. доларів.

Гроші підуть на фінансування тренувальних програм для військовослужбовців, написав віце-президент США Джо Байден у листі до голови комітету ВР у закордонних справах Ганні Гопко.

Зокрема, кошти спрямують на тренувальні програми для Національної гвардії та Збройних сил України на Яворівському полігоні, передає УНІАН.

Байден також підтвердив готовність уряду США надати Україні додатковий кредит у розмірі двох млрд. доларів, про який сторони попередньо домовились у квітні цього року.

Читайте також: Доба в АТО: один військовий загинув, 16 поранені

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Гроші на дітей: в Україні збільшилася сума допомоги батькам новонародженої дитини На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців
Показати ще

Віце-президент США запевнив, що його країна й надалі зберігатиме режим санкцій проти РФ, і робитиме це доти, доки Мінські угоди не будуть повністю імплементовані.

"Якщо Росія не виконає свої зобов'язання в рамках цих домовленостей або якщо вдасться до нових військових наступів вздовж лінії конфлікту, Сполучені Штати збільшать ціну, яку Росія платитиме за агресію проти України", - написав він.

Байден додав, що уряд США переконуватиме Євросоюз в необхідності подальших санкцій проти РФ.