Захист колишнього міністра юстиції України Олександра Лавриновича оскаржив арешт трьох автомобілів і будинку Печерським районним судом м. Києва за клопотанням Генпрокуратури.

Про це йдеться в повідомленні прес-служби Лавриновича.

"З усього оприлюдненого автопарку мені належить лише один автомобіль. Постанова про накладення арешту оскаржено, але слухання в апеляційному суді було перенесено з унікальної причини - суддя Печерського суду просто боїться передати матеріали справи в апеляцію, адже зрозуміло, що виносилися постанови за сфабрикованим фактажем", - заявив Лавринович.

За його словами, це не перші дії ГПУ, "які викликають подив і свідчать про замовний характер справи".

Читайте також: Harley-Davidson як хабар: кримінальна справа проти Ігоря Швайки

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Нагадаємо, 30 липня 2015 р. екс-главі Мін'юсту Лавриновичу оголосили про підозру.

У той же день Печерський районний суд Києва обрав Лавриновичу запобіжний захід у вигляді застави в розмірі 1 млн. 218 тис. грн. Пізніше стало відомо, що прокуратура готує апеляційну скаргу на обрання судом запобіжного заходу Лавриновичу у вигляді застави.

Екс-міністра юстиції України Олександра Лавриновича підозрюють у скоєнні злочину, передбаченого ч. 5 ст. 191 КК України, а саме у розтраті шляхом зловживання службовим становищем державних коштів у сумі понад 8,5 млн. грн, незаконно і безпідставно витрачених на залучення іноземної фірми, з метою приховання фактів злочинного порушення законодавства правоохоронними органами і судом при здійсненні розслідування і судового розгляду в суді справи Юлії Тимошенко.