Модернізацію систем зв'язку, підготовку, лікування та протезування українських солдат, покращення логістики та кіберзахист забезпечить Україна у цьому році за гроші НАТО. Загальна сума фінансування складає понад 1 млн. євро.

"Сьогодні ми розпочинаємо річну програму взаємодії з НАТО, що дозволить нам як модернізувати збройні сили України, так і підвищити рівень нашої обороноздатності. Враховуючи фінансовий стан нашої країни, країни НАТО відкрили для цього спеціальний трастовий фонд, і будуть фінансувати цю роботу за свої гроші", - заявив прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк під час засідання Кабінету міністрів 18 лютого.

Програма передбачає модернізацію систем зв'язку і обміну інформації структурами ЗСУ. Метою цієї допомоги є доведення систем зв'язку до рівня країн НАТО.

На підготовку військовослужбовців, яке вже відбувається спільно з фахівцями НАТО, фізичну та психологічну реабілітацію солдат заплановано 700 тис євро. На ці гроші планується лікувати та протезувати бійців із зони АТО, передбачається проведення операції для важкопоранених за кордоном.

На покращення логістики та досягнення міжнародних стандартів передбачено 200 тис. євро, на забезпечення інформаційного захисту ще 300 тис. євро.

Популярні новини зараз
Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Олена Зеленська здивувала українців своїми ногами, але пояснила, чому так сталося
Показати ще

Додатковій фонд буде виділено на перепоховання ядерних відходів. На утилізацію важкого озброєння та стрілецької зброї заплановані окремі гроші.