Сили антитерористичної операції на Донбасі будуть відкривати вогонь, в тому числі артилерійський, якщо бойовики будуть продовжувати збройні провокації.

"Ми проінформували встановленим порядком ОБСЄ, російську сторону через Спільний центр з контролю і координації, наших західних партнерів через МЗС про те, що ми будемо змушені відкривати вогонь у разі, якщо бойовики не припинять провокації. Для цього будуть задіяні наші резерви", - сказав спікер Генштабу ЗСУ Владислав Селезньов.

За його словами, Генштаб прийняв таке після значного посилення бойової активності терористів протягом останніх декількох днів, пише Телеграф.

Бойовики обстрілювали українські позиції з використанням забороненого Мінськими домовленостями озброєння, зазначив Селезньов.

Спікер Генштабу додав, що, незважаючи на спроби українських силовиків припинити протиправні дії терористів мирним шляхом, адекватної відповіді з боку проросійських бойовиків не надійшло.

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Читайте також: Прикордонники затримали "бойового священика" "ДНР"

Нагадаємо, в останні дні бойовики значно активізували обстріли сил АТО і населених пунктів, в тому числі з використанням установок "Град" та "Ураган".