Найбільшими ворогами України визнали помічника президента РФ Владислава Суркова та голову Чеченської Республіка Рамзана Кадирова.

Вони очолили список, опублікований сьогодні на сайті zlochinec.kyiv.ua.

Як написано на сайті, список підготовлено за результатами анонімного опитування 30 українських соціологів і політологів. Також в підготовці брали участь співробітники СБУ.

Список розділений на декілька частин: "вороги", "зрадники", "сепаратисти" та "агенти Кремля в світі".

Список ворогів очолили Сурков, чеченець за походженням, Кадиров та помічник Суркова, абхазець Інал Ардзінба. Також у списку російські міністри Сергій Шойгу і Сергій Лавров, патріарх Кирило, пропагандисти Дмитро Кисельов, Костянтин Ернст, Арам Габрелянов, співак Йосип Кобзон.

Популярні новини зараз
Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію Продасте за 8000 гривень: колекціонери влаштували полювання на особливі 5 копійок Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

В розділі "зрадники" - колишній президент України Віктор Янукович та колишній прем'єр-міністр Микола Азаров, колишній нардеп Олег Царьов, відомий блогер Анатолій Шарій, олігарх Сергій Курченко, а також "майбутній кандидат в президенти України" Володимир Олійник.

До списку "сепаратистів" увійшли керівники так званих "ДНР"/"ЛНР" та командири загонів бойовиків на Донбасі.

Список "агенти Кремля в світі" очолюють керівник французької партії "Національний фронт" Марін Ле Пен, депутати Європарламенту Тетяна Жданок і Бела Ковач, колишній прем'єр-міністр Італії Сильвіо Берлусконі, актори Стівен Сігал, Жерар Депардьє та інші.

Читайте також: Українські війська будуть вогнем відповідати на провокації бойовиків - Генштаб

Розробники сайту впевнені, що "ворогів України" чекає трибунал та закликають користувачів соцмереж збирати інформацію на кожного з них.