У Геннадія Корбана мізерні шанси виграти вибори мера в Києві. Головна мета участі в них - "потоптатися" на рейтингу Порошенко, використовуючи "ляпи" Кличка.

Політрада новоствореної ультраправої партії "Укроп" висунула Геннадія Корбана - бізнес-партнера Ігоря Коломойського - в кандидати на посаду мера Києва.

Нагадаємо, раніше Корбан програв скандальні вибори в 205-му окрузі в Чернігові Сергію Березенку - ставленику Петра Порошенка. З урахуванням того що напередодні між Кличком і Порошенком було досягнуто згоди про єдиний партійний список на майбутніх місцевих виборах, експерти пов'язують бажання Корбана висуватися в мери Києва для продовженням персональної війни між Порошенком і Коломойським.

"Зрозуміло, що Корбан для Києва кандидат свідомо непрохідний. Він чужак, і у нього куди більше шансів було б на успіх у його рідному Дніпропетровську, де група "Приват" все тримає під тотальним контролем. Але Корбан "йде на Київ" з однією метою - далі тролити Порошенка ", - вважає представник громадської організації "Рух за реформи" Вадим Якимець.

Поки у Кличка була своя партія, всі його проколи обходили Порошенка стороною. Тепер ситуація буде змінюватися. Кличко стрімко втрачає популярність в столиці. Очевидно, що він не тільки не господар, але навіть не самостійна фігура.

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців Валютний ринок чекають важливі зміни: як можна буде здати чи купити долари
Показати ще

"Усі ляпи Кличка автоматично будуть ставати електоральними витратами самого Порошенка. І вже Корбан на цьому полі не забуде із задоволенням потоптатися", - вважає Якимець.

Читайте також: "Порошенко розбереться з Коломойським, як свого часу зробив Путін у Росії" - політолог

Першим інформацію про висунення Геннадія Корбана на пост мера Києва озвучив його друг і народний депутат України Борис Філатов: "Обговорювали масу питань: порядок денний з'їзду, ідеологію, програму, кадрову політику на місцях. В один момент розмова змістилася на кандидатів у мери. Політрада ухвалила рішення рекомендувати Корбана в кандидати на мера Києва. Враховуючи, що Геннадій склав з себе повноваження голови, його голос при голосуванні не враховувався ", - зазначив Філатов.

Сам Корбан поки ніяк не коментує свою участь у майбутніх мерських перегонах.