Російський прем'єр-міністр Дмитро Мєдвєдєв доручив Міненерго РФ і "Газпрому" розробити пропозиції щодо постачання газу в окремі регіони Донбасу в якості гуманітарної допомоги. Озвучив його сьогодні на засіданні уряду РФ, повідомляють РІА Новини.

"За рішенням української влади, поки не скасованим, склалася така ситуація, що на території цілого ряду населених пунктів не поставляється газ", - сказав російський прем'єр.

Він додав: "Хотів би, щоб міністерство енергетики і" Газпром "підготували пропозиції про надання гуманітарної допомоги у вигляді поставок газу для потреб цих регіонів".

За словами Мєдвєдєва, люди в цих регіонах в будь-якому випадку не повинні замерзнути.

Напередодні представники терористів заявили, що влада України припинила постачання газу на підконтрольні сепаратистам території. Вони заявляють, що запасів природного газу на їх території вистачить лише до вечора четверга.

Популярні новини зараз
Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно Показники лічильника стануть недійсними: споживачів застерегли від неприємностей з платіжками
Показати ще

Українська сторона офіційно не підтвердила факт відключення подачі газу на окуповані РФ території Донбасу.