Співробітники Міністерства внутрішніх справ не можуть дорахуватися кількох мішків з бурштином, вилучених 4 серпня у держпідприємства "Укрбурштин". Про це повідомили в МВС, пише Голос.

"Зараз перевертають всі кабінети та приміщення з метою пошуку відсутнього бурштину. За попередніми даними зникло вісім мішків бурштину зі ста чотирьох", - повідомили в МВС.

Також у відомстві зазначили, що поки не можуть призначити експертизу вилученого каменю, яку необхідно провести в рамках кримінального провадження, з тим, щоб встановити його родовище і реальну вартість.

Читайте також: Податкова міліція проводить обшук в "Укрбурштин"

"У нас є відео, де співробітниками відомства було зафіксовано сто чотири мішка бурштину. Під час проведення експертизи, безумовно, виникне питання про відсутні вісім мішків. Тому ми поки не можемо її призначити, поки не знайдемо недостачу. Ви ж розумієте, що це кримінальна відповідальність для слідчого, коли пропадають вещдоки і арештоване майно", - пояснили в МВС.

Популярні новини зараз
Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні "Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати
Показати ще

У міністерстві також не виключили, що відсутні мішки могли викрасти зловмисники.

"Коли везли бурштин в Київ, був поспіх, керівництво квапило. Там і протоколи з описом майна не зовсім правильно були складені. Можливо, на це й розраховували ті, хто його вкрав. Але про це поки говорити рано. Це всього лише одна з версій", - уточнили у відомстві.

На уточнююче питання, чи буде відкрито за цим фактом кримінальну виробництво, в МВС відповіли, що поки все ж сподіваються знайти відсутній бурштин.

Нагадаємо, 4 серпня, співробітники правоохоронних органів вилучили партію бурштину у "Укрбурштин" в рамках кримінального провадження за фактом зникнення двох акумуляторів у невідомої особи.

За словами Арсена Авакова кількість вилученого бурштину склало 2,6 тонни.