Міністерство юстиції Грузії може позбавити екс-президента Міхеіла Саакашвілі громадянства.

Як повідомляє Кореспондент, таку заяву зробила міністр юстиції Грузії Тея Цулукіані.

"Ми чекаємо офіційного підтвердження від Києва про надання екс-президенту Михеілу Саакашвілі українського громадянства. У разі такого підтвердження, ми почнемо процедуру позбавлення його грузинського громадянства", - заявила міністр.

Нагадаємо, що 28 червня 2014 року проти Саакашвілі порушили кримінальну справу за розгін мітингу 7 листопада 2007 року, розгром телекомпанії "Імеді" і заволодіння майном, що належить Аркадію (Бадрі) Патаркацишвілі.

Його неодноразово викликали на допит, але він не з'являвся.

Популярні новини зараз
Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними Головне за 24 квітня: бунт українців у Польщі, трагедія Каті Репяхової, важливий день та різке підвищення цін Нові тарифи на воду для трьох категорій споживачів: як зміняться платіжки Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною
Показати ще

Читайте також: Тбіліський суд залишив Саакашвілі під заочним арештом

30 травня президент України Петро Порошенко особисто представив Міхеіла Саакашвілі на посту губернатора Одеської області.

Того ж дня депутат Верховної Ради від фракції "Блок Петра Порошенка" Мустафа Найєм у Facebook написав про те, що грузинський реформатор отримав українське громадянство.

Проте українське законодавство забороняє наявність подвійного громадянства на посту державного службовця.

4 серпня Петро Порошенко підписав Указ про надання українського громадянства заступнику губернатора Одеської області Марії Гайдар.