Блок Петра Порошенка виступив з ініціативою замінити усіх членів Центральної виборчої комісії. За словами депутатів, інші парламентські фракції значним чином уповільнюють цей процес.

Для того щоб відправити у відставку членів ЦВК, необхідні 300 голосів депутатів Верховної Ради. Тому парламентарі вирішили затвердити нових членів комісії - для цього буде достатньо 226 голосів. Про це повідомив нардеп від БПП Артур Герасимов.

"Ми за те, щоб представники Комітету виборців, Громадської організації "Опора" заходили в ЦВК, тому що вони мають досвід контролю за виборами, вони мають довіру від суспільства і політичних сил. Думаю, що вже у вересні Верховна Рада затвердить нових членів ЦВК", - розповів Герасимов.

Також він додав, що Блок Порошенка висуватиме своїх кандидатів у ЦВК. Однак депутати від інших політичних сил вважають недоречним саме зараз міняти ЦВК, адже передвиборча компанія вже розпочалась.

Читайте також: Екс-нардепа Маркова заарештували заочно

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Гроші на дітей: в Україні збільшилася сума допомоги батькам новонародженої дитини
Показати ще

Нардеп Герасимов пояснює рішення БПП тим, що ці вибори мають бути більш прозорими, ніж попередні. Він вважає необхідним навчити 200 тисяч членів комісії провести вибори за всіма правилами.