Журналіст видання "Хвиля" Сергій Климовський написав статтю, у якій розповів, навіщо Росія збирається провести вибори на окупованих територіях Донбасу.

На думку експерта, основною причиною проведення виборів є захват влади російськими особами. Кремль хоче отримувати дохід з "республік", а також розпоряджатися всіма фінансами. Також Климовський додав, що Росія відноситься із недовірою до місцевих чиновників.

"Кремль не вірить у лояльність місцевих. Ні цивільних, ні воїнства. Точно так само, як Кремль не вірить і в лояльність кримчан, чому і розставляє там по адміністраціям москалів. Жителям Донбасса Кремль не вірить ще більше. Тому Кремль давно і логічно хоче змінити місцевих на москалів, але поки це він міг робити тільки вибірково" - пише журналіст.

Журналіст також наголосив, що процес заміни влади на російську вже розпочався під виглядом видачі паспортів РФ. На думку Климовського, цей процес створений для того, щоб і росіяни, і місцеві сепаратисти стали однім цілим, і Росії було легше висувати своїх на виборах.

Читайте також: Терористи влаштують "парад полонених" 24 серпня

Популярні новини зараз
Боргів не обібратися, якщо забудете про це: українцям нагадали про важливу процедуру Замість відключення – щоденна пеня: комунальники попередили боржників Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону
Показати ще

Сергій Климовський запевнив, що уряд Росії жодним чином не турбує добробут мешканців областей. Усі фінансування направлені лише на підтримку проросійської думки населення Донбасу.