Міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров розкритикував президента України Петра Порошенка, звинувативши українського лідера в бажанні підтримувати русофобію на Заході.

Про це повідомляє ВВС.

Приводом для критики стало інтерв'ю Порошенка газеті Liberation, в якому він, зокрема, заявив, що президент Росії Володимир Путін "хоче всю Європу" і "може зайти настільки далеко, наскільки йому дозволять".

"Зрозуміло, що людина, яка виступає з такими неспровокованими заявами, звичайно, більше стурбована тим, щоб підтримувати русофобію на Заході, щоб штучно нагнітати напруженість і тим самим відволікати увагу від своєї нездатності виконати те, під чим підписався", - заявив Лавров, назвавши заяви керівництва України "немислимими" і "маячнею".

Читайте також: Лавров вважає неконструктивним підхід Києва до демілітаризації Широкиного

Популярні новини зараз
Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно Показники лічильника стануть недійсними: споживачів застерегли від неприємностей з платіжками Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

В останні тижні українські військові та озброєні прихильники самопроголошених республік на сході країни неодноразово звинувачували один одного в порушенні режиму припинення вогню. Обидві сторони зізнаються, що інтенсивність обстрілів "близька до повноцінної війні".

При цьому Київ наполягає, що саме Росія підтримує так званих "ЛНР" і "ДНР", що і сприяє продовженню військових дій. Росія послідовно відкидає всі звинувачення на свою адресу.