Сьогодні, під час інтернет-конференції, Харківський міський голова заявив, що вкотре представить свою кандидатуру на виборах.

"Можу підтвердити, що я буду брати участь у виборах і впевнений у перемозі", - цитує Кернеса агентство УНІАН.

Місцеві вибори відбудуться в Україні 25 жовтня. Парламент ухвалив закон, що визначає правила їх проведення. Тепер обласні, міські та районні ради обиратимуться за пропорційною системою з відкритими списками, а вибори депутатів сільських і селищних рад - за мажоритарною системою відносної більшості. У виборах не зможуть взяти участь блоки політичних партій, прохідний бар'єр для партій підвищується з 3% до 5%.

На запитання з проханням прокоментувати шанси своїх конкурентів Юрія Сапронова, Ігоря Балути і Анатолія Родзинського харківський мер відповідає: "Немає ні у Сапронова, ні у Родзинського, ні у Балути можливості сьогодні впливати на міську політику. Вони далекі від цього". Він також заявив, що його конкуренти починають вести брудну виборчу кампанію.

Читайте також: "Гречка матиме вплив" - соціолог про майбутні вибори

Раніше Генпрокуратура направила до суду справу стосовно харківського мера і його охоронців. Їх звинувачують у викраденні та побитті учасників "Євромайдану" в березні минулого року. Якщо суд визнає Кернеса винним, йому загрожує від п'яти до десяти років позбавлення волі. Мер Харкова відкидає всі звинувачення на свою адресу.

Популярні новини зараз
Погрожують відключенням та вимагають гроші: українці скаржаться на терор "газовиків" Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо
Показати ще

Нагадуємо, що мер Харкова вкотре відмовився внести до порядку денного питання про підтримку постанови Верховної Ради про визнання Російської Федерації державою-агресором.