Петро Порошенко повідомив, що основною метою його зустрічі з німецьким канцлером Ангелою Меркель та президентом Франції Франсуа Олландом у Берліні 24 серпня є координація дій щодо зупинки агресії Росії проти України.

"Ключовим завданням української влади є формування потужної міжнародної спільноти як єдиної коаліції, яка має зупинити агресора", - цитує главу держави його прес-служба.

Президент уточнив, що мова йде про "протидію агресії на Сході країни" і "чітко скоординовані кроки з невизнання анексії Криму".

Читайте також: В Раді вистачить голосів за децентралізацію - Порошенко

Петро Порошенко відзначив, що у Берліні сторони говоритимуть про відведення важкого озброєння від лінії зіткнення на Донбасі, забезпечення роботи Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ, а також запровадження безвізового режиму ЄС для громадян України.

Популярні новини зараз
Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову "Всі будуть начальниками": адвокат розповів, як в Україні змінили правила вручення повісток Дешевше, ніж чашка кави: Vodafone запустив пільговий тариф, але не все так радісно Штрафи від 3,5 тисяч гривень: "Газмережі" попередили власників газових плит та колонок
Показати ще

Він також підтвердив, що зустріч у німецькій столиці відбудеться за ініціативи України.

Росія заперечує участь своїх збройних сил у конфлікті на Донбасі, хоча визнає присутність у незаконних збройних формуваннях там російських добровольців.