Сьогодні, 21 серпня, у Ростовському обласному суді відбудеться чергове слухання щодо справи української льотчиці Надії Савченко. Сама ж вона не буде присутня у судовій залі. Надія братиме участь у засіданні по відеозв'язку, передає "Укрінформ".


"Ми готуємо Надію до того, що буде вирок. Обвинувачення на 25 років, причому це жодним чином не буде пов'язано з тим, що відбуватиметься на суді. На суді ми повністю доведемо її невинність ", - розпоівів адвокат Марк Фейгін.

За його словами, вирок буде обвинувачувальний, "тому що пишеться він не в суді - його пишуть в Кремлі".

У той же час захисник припускає, що українська льотчиця не відбуватиме термін покарання в Росії.

"За запитом України Савченко після засудження зможе відбувати покарання на батьківщині, формально - в Україні", - зазначив Фейгін.

Популярні новини зараз
Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Погрожують відключенням та вимагають гроші: українці скаржаться на терор "газовиків" Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати
Показати ще

Нагадаємо, захист української льотчиці наполягає на перенесенні розгляду її справи до Москви, тому що вважає, що в російському Донецьку, що межує з окупованою частиною України, проведення суду небезпечне для родичів Савченко, а також може призвести до обмежень на участь у процесі іноземних спостерігачів.

Читайте також: Суд оголосить вирок у справі Сенцова-Кольченка 25 серпня

Російським слідством Савченко обвинувачується за статтями "вбивство" і "замах на вбивство". Українка відкидає всі звинувачення.

В минулому році, наприкінці червня, терористи захопили Савченко в полон, а потім перевезли через кордон і передали російським силовикам.

Нагадаємо, що адвокат української льотчиці та народного депутата Надії Савченко, яку викрали і незаконно судять в РФ, оприлюднив відеодоказ її невинуватості.16 серпня Марк Фейгін виклав відео у Твітері.