Президент Росії Володимир Путін шукає слабкі місця у країн, що входили до колишнього СРСР. Також він використовує методи терору по відношенню до них.

Про це в повідомив американський сенатор Джон Маккейн а інтерв'ю виданню Мeduza.

Він впевнений, що російський президент - дуже розумна людина. Він, за його словами, вміє зважувати ризики, підраховувати витрати.

"Саме тому, до речі, я виступаю за поставку зброї Україна. Зараз він задовольняється тим, що по шматочку відхоплює від України, від Грузії, третирує країни Балтії - тобто дивиться, що ще витримає ринок", - зазначив сенатор.

Багато залежить від того, за словами Маккейна, якими йому будуть представлятися наслідки майбутньої агресії. Наприклад, напади на країни Балтії.

Популярні новини зараз
В українців залишилося кілька годин: дзеркальна дата 24.04.2024 допоможе вам виконати бажане, правила "Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще

Американський сенатор вважає, що зараз ціна такої поведінки має здаватися Путіну дуже високою.

"Тому що ми єдині, як ніколи. Це стосується і країн Балтії, і, наприклад, Швеції - я недавно там був", - сказав Маккейн.

В цих країнах, за його словами, дуже радикально змінились настрої.

Читайте також: "Не дамо Україні зброю, будемо жити з вічним соромом" - Маккейн

"Так що Путін об'єднує Прибалтику і Скандинавію", - сказав він.

Причиною цього стали всі попередні інциденти з російськими літаками та підводними човнами, які постійно порушують повітряні та морські кордони.

Нагадаємо, за останній рік значно збільшилась кількість випадків, коли російські військові літаки і кораблі з'являлись біля кордонів Європейських країн та США.