Представники КНДР і Південна Корея більше двох годин вели переговори про зниження напруженості. Країни не домовилися: переговори завершилися без конкретного результату.

Найближчим часом у Сеулі очікується брифінг за розгорнутими підсумками переговорів через загострення ситуації на кордоні між двома країнами, повідомляє Кореспондент.

Із південнокорейської сторони в переговорах брали участь секретар президента країни з безпеки Кім Гван Чжин і міністр у справах національного об'єднання Хон Йон Пхе, а з боку КНДР - глава Головного політуправління Корейської народної армії Хван Бен Со і завідувач відділом з питань об'єднання ЦК Трудової партії Кореї Кім Ян Гон.

Переговори проходили в закритому режимі в демілітаризованій зоні в пункті Пханмунджом – своєрідному парку, розділеному військово-демаркаційною лінією, але без колючого дроту і парканів.

Нагадаємо, минулого четверга в демілітаризованій зоні між двома корейськими державами стався збройний інцидент, який обидві сторони розглядають як провокацію один проти одного.

Популярні новини зараз
"Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей
Показати ще

Президент Південної Кореї Пак Кин Хе скликала екстренне засідання Ради національної безпеки та привела війська у стан вищого ступеня бойової готовності.

Читайте також: Південна Корея та США показали силу Пхеньяну

Натомість, керівництво КНДР заявило про готовність атакувати південнокорейські пропагандистські гучномовці, встановлені на кордоні між державами. Вперше за 11 років їх включили за розпорядженням південнокорейської влади, після того, як двоє солдатів підірвалися на міні, встановленій у демілітаризованій зоні.

17 серпня, США і Південна Корея почали спільні військові навчання. Пхеньян назвав ці маневри репетицією вторгнення.