Президент Польщі Анджей Дуда привітав Україну з Днем незалежності.

Про це передає прес-служба Президента України.

"Спостерігаючи за ситуацією в східних регіонах України з увагою і турботою, запевняю вас, пане Президенте, в готовності Польщі до підтримки всіх дій з метою тривалого повернення миру і стабільності на всій території вашої країни", - заявив Дуда.

Він також запевнив, що Україна може розраховувати на підтримку Польщі на шляху реформ, особливо в ситуації військової загрози.

"Розумію, як багато зусиль і старань вимагає впровадження системних реформ в ситуації загрози, викликаної військовими діями. Польща буде незмінно підтримувати зусилля України для зміцнення незалежності і суверенності, а також модернізації та демократизації", - сказав польський президент.

Популярні новини зараз
Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити
Показати ще

Він також зазначив, що в основі добросусідських відносин Польщі та України лежить ведення реального історичного діалогу.

Читайте також: Польща планує активно долучатись до врегулювання конфлікту на Донбасі – Дуда

"Вірю в можливість вирішення проблем шляхом двостороннього співробітництва та ведення реального історичного діалогу, заснованого на правді і взаємній повазі", - йдеться у привітанні.

Раніше поздоровлення з Днем незалежності надійшли від президента США Барака Обами і Папи Римського Франциска, а також від президента Франції Франсуа Олланда і глави КНР Сі Цзіньпіна.