Зустрічі по Україні проходили зазвичай в нормандському форматі, в якому брала участь також російська сторона. Цього разу президент Володимир Путін не отримав запрошення - це сигнал для Москви.

Таку думку висловили польські експерти, передає Польське радіо. На думку Агнешки Лади з Інституту публічних справ, сьогоднішня зустріч в Берліні це своєрідна демонстрація: "Німеччина і Франція хочуть показати, що для них Україна - це дуже важливий партнер, і хочуть з нею розмовляти також без участі Росії. Це демонстрація, що вони не будуть робити всього того, чого бажає президент Путін", - підкреслила польський експерт.

Читайте також: У Берліні Україна, Німеччина і Франція мають скоординувати підходи - Порошенко

У свою чергу, Піотр Косцінський з Польського Інституту міжнародних справ називає зустріч у цьому колі приводом для щирих розмов, проте також вважає, що для Москви це своєрідний сигнал: "На мій погляд, для Росії це попередження, що її вже не сприймають, як можливого партнера в цих переговорах", - зазначив Піотр Косцінський.

Нагадаємо, переговори по Україні відбудуться 28 серпня під час візиту до Берліна президента Польщі Анджея Дуди.

Популярні новини зараз
Летальність приблизно 52%: ВООЗ застеріг про спалах небезпечного вірусу Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей
Показати ще