Петро Порошенко в Берліні провів переговори з федеральним президентом Німеччини Йоахімом Гауком, повідомив посол України в цій країні Андрій Мельник.

"Президент Порошенко подякував Федеральному президенту Йоахіму Гауку за чітку підтримку суверенітету України", - написав посол у своєму мікроблозі в мережі Тwitter.

Як пише український дипломат, сторони обговорили можливість розширити вивчення україністики у німецьких вишах.

"Президент Порошенко сподівається на підтримку Німеччиною україністики не тільки в Грайфсвальді, а й в інших вузах", - написав Андрій Мельник.

Читайте також: Берлінська зустріч - сигнал для РФ, що її не сприймають як партнера - експерт

Популярні новини зараз
Monobank "заморожує" особисті кошти українців: хто може залишитися без копійки Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору
Показати ще

Зустріч з Федеральним президентом Німеччини відкриває програму робочого візиту президента України до Берліна.

Петро Порошенко візьме участь у тристоронній зустрічі з канцлером Ангелою Меркель і президентом Франції Олландом щодо ескалації насильства на Донбасі.

Україна звинувачує бойовиків і Росію у порушенні Мінських угод, однак Москва заперечує свою участь у конфлікті на сході України, незважаючи на численні докази присутності російських вояків і російської техніки та зброї на Донбасі.