Вирок режисеру Олегу Сенцову не має жодного стосунку до юридичної площини — це політичне рішення, яке прийняв особисто Путін.

"Після арешту Олег Сенцов став символом незаконної окупації та боротьби України за свободу. На прикладі українця керівництво Росії показує світу, своїм громадянам і жителям Криму, як вчиняє з інакодумцями. Вироком вони демонструють, що можуть собі дозволити ігнорувати будь які зобов'язання, в тому числі і міжнародні. Жодних механізмів добитися справедливого рішення, поки у влади Путін, немає", - каже правозахисник.

Читайте також: Сенцова засудили до 20 років в колонії строгого режиму

Юристи будуть подавати апеляцію, але вирок буде незмінним. Бо всі закони, Конституція, прокуратури, слідчі комітети та суди діють суто по вказівці керівництва країни.

"Але в Росії рано чи пізно будуть вибори. І новий президент, який переможе, першим же ділом звільнить Сенцова та всіх інших політичних заручників. Поки ж українець знаходиться в правовій та політичній пастці. І законними методами вибратися з неї неможливо", - уточнює Багіров.

Популярні новини зараз
Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Сьогодні Військовий суд у Ростові-на-Дону визнав Олега Сенцова винним у створенні терористичної спільноти і керуванні нею. Українського режисера засудили до 20 років колонії суворого режиму.