Злиття політичної партії київського мера УДАР з пропрезидентською "Солідарністю" експерти пов'язують з величезним просіданням персонального рейтингу Віталія Кличка і його політичного проекту.

"Поточний рейтинг Кличка та УДАРу - це наслідок його господарської діяльності в столиці. Корупційні скандали, незаконне будівництво, несамостійне прийняття рішень, нерозуміння того, як взагалі повинна розвиватися столиця - це результати горе-управління Києвом Віталієм Кличком. Тому зараз йому потрібно сховатися за спиною Порошенка, у якого залишається максимально великий рейтинг серед всіх політиків країни", - говорить "Знай" Вадим Якимець, один з лідерів громадської організації "Рух за реформи".

Однак поточний рейтинг Петра Порошенка залежить від розвитку політичної кон'юнктури в країні.

"Всі економічні прорахунки виборець пов'язує з ім'ям Яценюка, рейтинг якого опустився зараз нижче позначки соціологічної похибки. Але як тільки Порошенко поставить на його місце стовідсотково свого прем'єра, того ж Гройсмана наприклад, економічні невдачі виборець почне пов'язувати вже з ім'ям президента", - вважає столичний активіст.

Читайте також ""Молода команда" Порошенка відтісняє Кличка від влади" - експерт

За його словами, рейтинг президента також залежить від ситуації на сході країни.

"Якщо наша армія вдало проведе наступ проти терористів, рейтинг Порошенко злетить до небес. І, навпаки, якщо там щось піде не так, це негативно позначиться на рейтингу Президента. Але в кожному разі, Кличко розраховує саме на імені Порошенка вдруге проскочити в крісло столичного мера", - розповідає Вадим Якимець.

Нагадаємо, об'єднаний з'їзд "Солідарності" та УДАРу призначений на 27 серпня. На ньому повинні оголосити про створення єдиної партії. Формально об'єднану партію за попередніми домовленостями очолить Віталій Кличко, проте 80% політради буде складатися з людей Петра Порошенка.

Популярні новини зараз
Боргів не обібратися, якщо забудете про це: українцям нагадали про важливу процедуру Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще