Сьогодні 265 народних депутатів проголосували за закон про внесення змін до Конституції в частині про децентралізацію в першому читанні.

Як повідомляє УНІАН, всього в засіданні було зареєстровано 320 депутатів. Проти висловилися 85 народних обранців.

Спікер парламенту відклав початок засідання через переговори президента Петра Порошенка з фракціями.

Близько 50 нардепів блокували трибуну Верховної ради, протестуючи проти скандального закону. Народний депутат від Радикальної партії Юрій Шухевич назвав зміни до Конституції, які стосуються децентралізації, зрадою національної ідеї.

Він уточнив, що за військових умов не можна взагалі змінювати Основний закон держави. Політик упевнений, що таке рішення дасть право терористам Донбасу організувати свої органи влади.

Популярні новини зараз
За прострочені комунальні платіжки можуть забрати половину пенсії: як ще покарають боржників Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні "Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

Читайте також: Радикали і свободівці заблокували президію (фото)

Проти цього закону також виступила лідер ВО "Батькивщіна" Юлія Тимошенко. Вона з трибуни Верховної ради закликала проголосувати проти закону.

Під стінами Верховної Ради починається штурм. Активісти кидають в будівлю димові шашки, міліція намагається відтіснити їх від будівлі парламенту.