За останні 12 місяців російська армія чотири рази переходила кордон і двічі вступала в бій проти українських військових.

Про це виданню Corriere della Serra сказав неназваний російський чиновник, пов'язаний з партією "Єдина Росія" і російським військовим командуванням, передає ZN.UA.

"Щоразу йшлося про цільові операції, в яких брали участь не більше трьох тисяч спецназівців", - сказав співрозмовник видання.

Вперше це сталося в серпні 2014 року, коли армія України добилася великих бойових успіхів у боротьбі проти проросійських терористів. Тоді російська армія вторглася і вступила в бій проти українських сил під Іловайськом.

Вдруге російські солдати незаконно перетнули український кордон в 2014 році, але в бій не вступили. "Це була превентивна присутність, щоб не дозволити військам Києва зірвати "вибори" на захоплених територіях", - розповів чиновник.

Популярні новини зараз
Daewoo Lanos "Next-Gen": нова версія народного автомобіля закохує в себе з першого погляду Показники лічильника стануть недійсними: споживачів застерегли від неприємностей з платіжками Українських пенсіонерів звільнили від земельного податку, дали знижку на ЖКП: хто у списку Це вже законно: співробітникам ТЦК дозволили робити це під час вручення повістки
Показати ще

Читайте також: НАТО закликає Росію вивести війська з Донбасу

У січні 2015 року, коли тривали переговори в Мінську, російським військам знову наказали вторгнутися в Україну. Тоді армія РФ вдарила по українських позиціях в Дебальцевому. Бій був запеклий, але українські сили все ж відступили.

Останній раз армія Росії вторгалася в Україну минулого місяця. Але, знову таки, цього разу сутички з українськими військами не відбулося. "У серпні Київ зосередив 90 тисяч солдатів і був готовий йти в наступ. У нас не було вибору. Але наша присутність спрацювала як фактор стримування. Канцлер Німеччини Ангела Меркель теж натиснула на Петра Порошенка, переконавши його відмовитися від наступу, оскільки він може закінчитися великими жертвами", - розповів виданню співрозмовник з Росії.

Він також уточнив, що сьогодні у так званих "ДНР" і "ЛНР" знаходяться близько 60 тисяч бойовиків, з них дві третини - місцеві. 10 тисяч терористів - це громадяни України з інших регіонів, а ще 9 тисяч - російські військові.