Активісти зібралися на інформаційний пікет під стінами Верховної Ради з нагоди Всесвітнього дня дій за гідну працю, передає УНН.

У рамках акції передбачається проведення низки інформаційних пікетів з метою залучення уваги урядових структур до проблем гідної праці в Україні.

Учасники пікету вимагають створення легальних робочих місць з гідними умовами праці для українців. За інформацією профспілок, члени яких є учасниками акції, в Україні тільки 10 млн. працівників мають робочі місця в легальному секторі економіки. Також учасники заходу відзначили, що щорічно 1,3 тисячі працівників гине на робочих місцях.

Читайте також: Під Кабміном проходить мітинг залізничників (фото)

Кожен четвертий український робітник працює в умовах, що не відповідають санітарно-гігієнічним нормам. Також, за інформацією профспілок близько 7 000 працівників щорічно отримують професійні захворювання.

Популярні новини зараз
Астролог побачив у травні "лихо" для України Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців
Показати ще

Після проведення мітингу під стінами парламенту учасники акції планують провести аналогічний інформаційний пікет біля Будинку Уряду.