Віктор Янукович-молодший міг інсцинізувати свою смерть, аби уникнути санкцій. Інтернет-користувачі вважають, що син екс-президента міг розпустити слухи про свою смерть, аби згодом зробити собі нові документи і розпочати життя з нового листа, уникнувши санкцій і осуду за дії свого батька.

"Це можливий варіант, але люди, які хочуть розпочати нове життя зазвичай діють за простішою схемою. По-перше, можна просто купити нові документи. На чорному ринку ціна такого "задоволення" коливається в межах 25-30 тисяч євро. А за 50 тисяч можна купити практично справжні документи, з правильними даними, проведеними через усі бази" - говорить правозахисник Едуард Багіров.

Другий, трохи складніший варіант – стати свідком у важливій справі. Для політиків це не складно, досить пообіцяти розказати усі подробиці, як відомі по скандальних справах.

"Багато хто думає, що програма захисту важливих свідків діє лише в Америці, але це не так. В Росії, і в Україні, держава гарнтує захит таким людям, разом із новими документами і новим обличчям від кращих пластичних хірургів" - каже Багіров.

Разом із тим, експерт сумнівається, що Віктор Янукович-молодший міг піти на такий крок заради нового життя.

Популярні новини зараз
Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня З 28 квітня та до 5 травня: "Нафтогаз" закликав споживачів оглянути газові лічильники В Україні пенсії рахуватимуть за однією формулою: у кого виплати будуть більше 10 тисяч Подорожчає одна з критично важливих комунальних послуг: який тариф хочуть встановити
Показати ще

"Він не був фігурантом важливих справ, на нього не накладені такі серйозні санкції, як на його страшого брата і батька. Він був просто спортсменом, гонщиком, і,хоч і номінально числився депутатом Верховної Ради, його там рідко бачили. Тому настільки серйозно маскуватися і придумувати власну смерть йому не було необхідності" - вважає Едуард Багіров