Сергій Бочковський та Василь Стоєцький з держслужби надзвичайних ситуації, яких заарештували на засіданні уряду сьогодні, забирали 15-20% від завищення сум за придбання палива. Гроші переводили у офшори, повідомив радник міністра МВС Антон Геращенко.

"Кожен місяць, всі начальники обласних ГосЧС носили щомісяця хабара керівництву в розмірі, наприклад - Вінницька область - 50 тисяч. Київська 100 тисяч. Дніпропетровська - 150 тисяч. Паливо для роботи рятувальників, у тому числі в зоні АТО закуповувалися за завищеними цінами у приватних компаній "Лукойл" і "Альянс". 15-20% від завищення сум за придбання у вигляді "відкатів" перераховувалися на рахунки Бочковського і Стоєцького на Кіпрі і на острові Джерсі", - пояснив подробиці справи Геращенко.

Читайте також: Геращенко пообіцяв посадити суддю, який погрожував застрелити інспектора ДАІ

У МВС пообіцяли завести кримінальні справи проти всіх, хто був задокументований на дачі та прийнятті хабарів. Саме тому, прем'єр-міністр Арсеній Яценюк крім Бочковського та Стоєцького звільнив усіх керівників управлінь держслужби з надзвичайних ситуації в регіонах.

"Затримання високопоставлених корупціонерів під телекамери на засіданні Кабінету Міністрів це не спектакль, а щеплення всім хто ще не зрозумів, що українське суспільство більше не потерпить у влади корупціонерів", - зазначив Геращенко.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам видадуть сертифікати на 400 гривень Будуть під постійним обстрілом: астролог вказав, на які міста чекає пекельний тиждень Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів
Показати ще