Відразу після трагедії над єгипетським Сінаєм президент Росії Володимир Путін зібрав провідних експертів з авіаційної безпеки.

Як повідомляє на своїй сторінці в Facebook радник голови МВС Антон Геращенко, йому розповіли це "достовірні джерела" з Кремля.

Російські експерти пояснили своєму лідерові те, що відсутність повідомлень з кабіни пілотів літака А321 авіакомпанії "Когалимавіа", свідчить про те, що на ньому стався вибух.

У зворотньому випадку, пілоти подали б сигнал SOS. На думку Геращенко, це підтверджують дані бортових самописців.

Після огляду місця трагедії французькі експерти відразу зробили припущення про вибуховий пристрій на борту літака. Наступного дня американські експерти підтвердили цю версію.

Популярні новини зараз
Україна може поринути у темряву: енергетики заговорили про блекаут "Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"
Показати ще

У Росії не настільки однозначні були спочатку, досі не підтверджують версію того, що на борту бомбу могли закласти самі пасажири. У залишках тіл пасажирів знайшли металеві осколки.

Єгипет заявив, що в той день не проводили навчання в небі, також жоден радар не помітив інших літаків, тому версія зіткнення відразу відпала.

Антон Геращенко заявляє, що в Росії приховують справжню версію трагедії.

"Оточення Путіна думає, як пояснити, що російські туристи стали жертвами бомбардувань Путіна в Сирії", - пише чиновник.

Читайте також: Берлін розглядає версію причетності ІДІЛ до катастрофи А321

Нагадаємо, що в результаті катастрофи загинули 226 осіб, четверо з яких були українцями.