З 1 квітня в Україні стартує призов на строкову військову службу. Міністерство оборони повідомляє про нововведення в нинішній призовній кампанії. Зокрема, змінився призовний вік. Тепер на службу братимуть чоловіків від 20 до 27 років, а не від 18 до 25, як раніше.

Деякі категорії осіб втратили право на відстрочку від призову - це депутати селищних, міських, районних та обласних рад, а також шкільні вчителі, які працюють не в сільській місцевості. Опікуни можуть отримати відстрочку тільки тоді, коли крім них, нема кому доглядати за непрацездатними людьми.

Змінилися також правила призову для міліціонерів. Якщо раніше працівники органів МВС знімалися з військового обліку у зв'язку з отриманням спеціального звання, то відтепер їм на весь період служби надається відстрочка. Тобто якщо такий працівник звільняється з органів і йому не виповнилося 27 років, то він буде призваний до армії - пояснили представники Міноборони.

До зони АТО солдат строкової служби відправляти не будуть - про це йдеться в наказі президента України.

Всього протягом цієї кампанії планується призвати понад 21 тисячі громадян.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам видадуть сертифікати на 400 гривень Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році За безкоштовні поїздки в автобусах тепер доведеться платити Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати
Показати ще