В Україні продовжують сперечатися, чи правильно було запрошувати грузинів в органи влади.

Як повідомляють Українські новини, українські чиновники керувалися тим, що у їх колег, країна якої зазнала російської агресії, є досвід у реформуванні.

Видання опублікували їхні декларації, за якими можна відстежити, зловживаючи вони владою в українських органах влади.

Згідно з документом, колишній президент Грузії Міхеіл Саакашвілі на посаді глави Одеської ОДА отримує 5 644 гривень, хоча у звіті на сайті обласної адміністрації йому додали 35 гривень.

Тим часом в декларації за 2014 Саакашвілі зумів заробити закордоном 162,5 тисяч гривень на місяць.

Популярні новини зараз
Продасте за 8000 гривень: колекціонери влаштували полювання на особливі 5 копійок Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone Штрафи від 3,5 тисяч гривень: "Газмережі" попередили власників газових плит та колонок З 1 травня доведеться виживати без допомоги: кому перестануть виплачувати субсидію
Показати ще

Така сума перевищує його нинішні доходи в 28 разів. Крім цього у нього є сім гектарів землі і розкішний будинок.

Інший грузин, міністр охорони здоров'я Олександр Квіташвілі не має рахунків в іноземних банках і надбавок, він отримує близько шести тисяч гривень, коли в Грузії заробив за минулий рік 82 тисячі доларів, що в 40 разів більше, ніж його зарплата в Україні.

Заступник прокурора Одеської області Давид Сакварелідзе зменшив дохід у 30 разів і отримує близько 4 тисяч гривень, але має додаткові надбавки.

Перший заступник глави МВС Ека Згуладзе отримує оклад 5312, але середньомісячна зарплата становить 14,4 тисяч гривень.

Найбільшу зарплатню серед грузинів в українській політиці отримує глава Національної поліції Хатія Деканоїдзе - 40 тисяч гривень.

Читайте також: В Україні випустили гроші з портретом Саакашвілі (фото)

Нагадаємо, що в Грузії Міхеіла Саакашвілі позбавили громадянства.