Верховна Рада відхилила законопроект "Про парламентську опозицію". Поправку щодо цього вніс перший заступник голови регламентного комітету Павло Пинзеник.

За даний проект постанови проголосували 228 народних депутатів на засіданні в середу.

Авторами законопроекту № 0948 виступили Вадим Новинський з "Опозиційного блоку", Євген Геллер і Валерію Писаренку, які представляють депутатську групу "Відродження".

Профільному комітету доручено підготувати нову редакцію регламенту парламенту, який передбачатиме принципи формування та діяльності коаліції, а також порядок діяльності парламентської опозиції.

Під час обговорення законопроекту лідер Блоку Петра Порошенка Юрій Луценко підкреслив, що фракція не буде визнавати опозицією "Опозиційний блок".

Популярні новини зараз
Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову ДПС вже готова списати ваші гроші: кому готуватись до примусового стягнення Штрафи від 3,5 тисяч гривень: "Газмережі" попередили власників газових плит та колонок
Показати ще

Автори внесеного проекту пропонують щоб посаду першого заступника спікера Ради займав член опозиції. Також вони претендують на посади керівників багатьох парламентських комітетів.