Президент Петро Порошенко разом з керівниками Європейського союзу досягли попередніх домовленостей про надання Україні безвізового режиму. Звіт щодо стану виконання Плану дій щодо лібералізації візового режиму опублікують вже завтра.

Про це пише The Wall Street Journal, посилаючись на представників ЄС.

Керівники Євросоюзу та Порошенко погодили кроки щодо подальшого дій у питання скасування віз. Відповідну угоду вони уклали ще 16 грудня. Однак необхідний підпис прем'єр-міністра Арсенія Яценюка.

Брюссель вже у п'ятницю випустить звіт про виконання української стороною плану дій для відміни віз, в якому міститимуться рекомендації для їх скасування.

Але ЄС перестрахувався і запровадить реальні законодавчі кроки у цьому питання лише, коли Київ виконає до кінця решту зобов'язання.

Популярні новини зараз
РФ може відкласти наступ через несподівані обставини Штрафи від 3,5 тисяч гривень: "Газмережі" попередили власників газових плит та колонок Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей
Показати ще

Читайте також: Єврокомісія відклала "безвізову доповідь"

Україна має доопрацювати закон зі створення Національної агенції з повернення та управління незаконно виведеними активами, а також зміцнити незалежність новоствореної Антикорупційної прокуратури.

Окрім цього 18 грудня оприлюднить ще декілька безвізових звітів - щодо Грузії і Косово. Вони також матимуть позитивні рекомендації.

Нагадаємо, раніше Євросоюз відклав звіт про виконання українською стороною кроків у візовій лібералізації. Причина цього рішення в тому, що вимогам Єврокомісії не відповідали поправкам, які внесли в закон Нацагенції з повернення та управління незаконно виведеними активами вимогам Єврокомісії.