Народний депутат Антон Геращенко (фракція "Народний фронт") заявляє, що протягом тижня внесе до парламенту проект закону про заборону публічного використання Георгіївської стрічки, як символу агресії Росії проти України.

"На наступному тижні я внесу до парламенту проект закону про заборону публічного використання Георгіївської стрічки, як символу російської агресії проти України, крім тих випадків коли Георгіївська стрічка використовувалася в символіці орденів ветеранів 2 світової війни, архівних, історичних документів, музейних експонатів та інших подібних випадків ", - написав він у своєму Фейсбук.

В якості відповідальності нардеп планує припустити ввести значний грошовий штраф для тих хто порушуватиме закон про заборону демонстративного носіння "колорадської стрічки".

"Хочеш публічно носити георгіївську стрічку або нацистську свастику - заплати наприклад 5 тисяч гривень штраф до бюджету на лікування поранених інвалідів АТО і радій. Будуть носити вдруге - буду пропонувати арешт до 15 діб", - написав парламентарій зазначивши, що на сьогодні законом демонстративне носіння Георгіївської стрічки не заборонено.

Він також закликав народних депутатів з усіх фракцій коаліції: "прошу підтримати мій законопроект про заборону демонстрації в публічних місцях колорадських стрічок, нацистської та комуністичної символіки".

Популярні новини зараз
Замість відключення – щоденна пеня: комунальники попередили боржників Для пенсіонерів буде більше грошей у квітні Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень Нова смертельна хвороба набирає обертів - "корона" допомогла їй обійти імунітет
Показати ще