Виконуючий обов'язки голови ДСНС Зорян Шкіряк подав заяву про відставку з посади.

Про це повідомляє "Інтерфакс".

Він зазначив, що перебував на посаді тимчасово і вважає свою місію на цьому етапі завершеною.

"Хочу повідомити, що я звернувся до прем'єр-міністра Арсенія Яценюка з заявою про звільнення з посади тимчасово виконуючого обов'язки голови Державної служби з надзвичайних ситуацій", - сказав він сьогодні під час брифінгу в Києві.

Читайте також: Шкіряк привіз українців із Непалу до Києва (фото)

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Це має робити кожен, хто має смартфон: чохол і скло на екран не захистять
Показати ще

Шкіряк підкреслив, що на цю посаду вже підібраний новий керівник, але не назвав кандидатуру.

Раніше він заявляв, що готовий піти у відставку в разі відповідного рішення керівництва.

Шкіряк зазначив, що у відомстві розпочато процес реформування та "закладено фундамент для припинення корупційної складової".

Він додав, що на його долю випали "нелегкі іспити", маючи на увазі ліквідацію пожежі у Чорнобильській Пущі та евакуацію українців з Непалу.

Приводом до звільнення Шкіряка стала непрофесійна організація евакуації українців з Непалу після землетрусу. Громадяни чекали її сім днів. Літак затримували через несправність, а з Непалу він вилетіли лише 5 травня. В Делі повітряне судно здійснили технічну посадку, під час якої лопнуло колесо на лівому задньому шасі.

Літак з українцями повернувся додому 7 травня.

Читайте також: Подруга Шкіряка торгує табуретками та в'єтнамками